Over mij

Van jongs af aan heeft techniek mij altijd sterk geïnteresseerd.
Dat begon oorspronkelijk met elektronica, maar toen ik computers in het vizier kreeg moest en zou ik leren programmeren.
Sinds ik op mijn 18e begon met mijn vervolgstudies heb ik een grote hoeveelheid programmatuur geschreven.

Op deze site staan een aantal producten die ik bij Digilink in de loop van de jaren heb gemaakt en verkocht, maar ook diverse hobby projecten die ik naast mijn werk heb ontwikkeld.

Aangezien bij mij de drang tot vernieuwing en ondernemen altijd sterk aanwezig was (en is), begon ik al tijdens mijn middelbare school met projecten waarmee ik misschien een eigen zaak kon opzetten.
Zo kwam er een wetenschappelijke tekstverwerker (oorspronkelijk bedoeld voor mijn vader, die wiskundeleraar was en mij altijd sterk motiveerde), een programma voor tandartsen, een library voor Windows management voor de Atari en nog vele andere zaken.
Al deze activiteiten leidden echter niet tot het gouden idee om een bedrijf mee te beginnen.

Toen ik als bijbaantje tijdens mijn studie in de grafische industrie werkte kreeg het gevoel voor kwaliteit en perfectie in die branche me te pakken. En ik zag kansen om in de grafische sector middels automatisering iets moois te doen.
Na enige jaren met een vaste verantwoordelijke baan in dat grafische bedrijf, kregen mijn ideeën voor grafische automatisering vaste vorm. De uiteindelijke stap om voor mezelf te beginnen was echter nog niet in software ontwikkeling.
Ik besloot een grafisch dienstverlenend bedrijf te starten, wat de link zou zijn tussen drukkers en hun opdrachtgevers.

Het was vlak na de revolutionaire startperiode van de Desk Top Publishing, waar ik me zeer actief voor had ingezet bij het bedrijf waar ik werkte. En ik was ervan overtuigd dat klanten behoefte hadden aan betere aansluiting bij complexere en duurdere grafische processen, die toen nog buiten hun bereik lagen. Behoefte aan een zo volledig mogelijk geautomatiseerde externe scan- en uitdraai service, aanstuurbaar vanaf hun eigen werkplek.

Eind 1993 richtte ik daarom mijn eigen prepress servicebureau op, genaamd Digilink.
Wij maakten scans, digitale kleurproeven en films en hadden onze klanten via inbel lijnen aangesloten op ons netwerk; zeer vooruitstrevend in die tijd.
Na verloop van tijd heb ik Digilink geëvolueerd van prepress servicebureau naar software huis, en had ik dus mijn bedrijf in software ontwikkeling.