Bankboek

In het kort:
Applicatie voor overzicht van meerdere bankrekeningen en budgetbewaking.

  • Importeert op basis van configureerbaar formaat export bestanden van diverse banken
  • Categorieën kunnen worden gekoppeld aan budgetten
  • Per categorie kunnen regels worden vastgelegd om automatisch bij de import van bankafschriften posten te koppelen
  • Dashboard overzicht geeft direct weer waar mogelijke budget overschrijdingen plaats vinden en geeft stuur informatie voor je financiële situatie
 

bankboek

Technologie: Adobe Flex / Air   Platform: Windows   Jaartal: 2009


Een goed inzicht in je financiën is niet alleen zakelijk maar ook privé van groot belang. En op de zaak hadden we dan wel een duur administratief systeem, maar thuis natuurlijk niet.

De AMRO bank – waar ik destijds bij zat – had al wel een redelijk goede internet bankieren site, waar je ook een export van je mutaties uit kon halen. Ik heb dus in Adobe Flex, waar ik in die periode druk mee bezig was, een applicatie gemaakt om de geëxporteerde gegevens netjes te catalogiseren.

In de applicatie kon je kosten en baten categorieën aanmaken en condities definiëren op basis waarvan posten uit de export automatisch onder deze categorieën werden geboekt. Daarnaast kon je budgetten opgeven voor de verschillende categorieën.

Uiteraard kon je overzichten opvragen van een of meerdere categorieën, en werden er tevens meerdere rekeningen ondersteund. Je werd op het overzichtsscherm gewaarschuwd als de kosten van categorieën boven de begrootte budgetten kwamen, of als er onverwachte of niet ingedeelde posten waren.

Toen ik overstapte naar SNS en later naar de Rabo, heb ik de import module nog aangepast zodat deze flexibel meerdere formaten ondersteunde. Op die manier heb ik er nog jaren plezier van gehad.

Onlangs heb ik Afas personal eens bekeken, en kreeg daarbij net als wel vaker een deja vu erlebnis. Ik heb mijn Bankboek nooit breder ingezet dan voor puur persoonlijk gebruik, maat had dat misschien wel moeten doen. Afas lijkt er heel veel op (net als overigens diverse gratis web Apps die de banken momenteel aanbieden).

Afijn, ook weer een leuk hobby project wat ik met plezier gemaakt en en gebruikt heb.
Inmiddels zit deze functionaliteit nu standaard bij mijn Rabo account in…